София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Салах: По-добре съм, Египет търси осминафинал

Имам надежда да играя още в първия мач срещу Уругвай. Зависи от това как ще се чувствам преди двубоя

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

 Звездата на Ливърпул и националния отбор на Египет Мохамед Салах даде кратко интервю за "Марка", в което говори за предстоящото световно първенство, финала в Шампионската лига с Реал и. Серхио Рамос.
"Чувствам се много по-добре. Имам надежда да играя още в първия мач срещу Уругвай. Зависи от това как ще се чувствам преди двубоя. Смятам, че имаме страхотен отбор и великолепен селекционер (б.р. - Ектор Купер). Искаме да се класираме на осминафинал и да се представим добре. Личната ми цел е да помогна на тима да излезе от групата си, да бележа и да асистирам. Чакахме 28 години за този миг и ще бъде наистина специално. Каква е силата ни? Отборният дух. Отиваме в Русия да направим история, а не просто да изиграем три мача, благодаря ви, довиждане. Трябва да постигнем нещо различно", каза Салах за предстоящото световно първенство.
Краля на Египет не пропусна да се върне към финала от Шампионската лига с Реал и Серхио Рамос, който според мнозина го е контузил нарочно: "Когато паднах на терена, усетих смесица между физическа болка, силно притеснение, ярост и тъга. Малко след това си помислих, че мога да пропусна и Мондиал 2018, а това беше опустошително за мен. Двубоят с Рамос, при който се контузих? Не знам дали е нормална част от играта. Но беше забавно да чуя как Серхио казва, че аз съм го хванал пръв за ръката. Той добави, че съм могъл да продължа през второто полувреме. Не знам какво да кажа. Винаги е по-добре тези, които те карат да плачеш, след това да те разсмиват. Може би трябваше да сподели и дали бих могъл да играя на световното. Истината е, че той наистина ми прати съобщение, но аз никога не съм му казвал, че всичко е окей".
Припомняме, че наскоро съотборникът на Салах в Ливърпул - Роберто Фирмино, нарече Рамос "идиот".