София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Себастиан Фетел спечели Гран при на Сингапур

Фетел спечели състезанието пред съотборника си Льоклер и Верстапен

5 годиниМоторни 2 Телевизия Евроком

Ферари записа двоен триумф под прожекторите в Гран при на Сингапур от календара на Формула 1, след като германецът Себастиан Фетел финишира първи пред съотборника си Шарл Льоклер, стартирал от първата позиция в зрелищната надпревара. Трети остана Макс Верстапен с Ред Бул пред световния шампион Люис Хамилтън и съотборника му в Мерцедес Валтери Ботас. На три пъти по време на състезанието на пистата излизаше кола за сигурност. Това е пета победа за Фетел в Сингапур и първа за него като пилот на Скудерията, след като предните четири бяха с болид на Ред Бул.
Стартът беше изключително зрелищен и за радост на всички не се стигна до инциденти, а първите шестима запазиха позициите си. Най-оспорвана беше битката между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел. Германецът се опита да излезе втори с агресивни атаки, но световният шампион се защити.
Спечелилият полпозишън Шарл Льоклер запази първата си позиция след първите няколко обиколки с малко повече от половин секунда пред Хамилтън, а британецът имаше аванс 1.6 секунди на Фетел.
След първите влизания в бокса в 21-ата минута Льоклер загуби близо 30 секунди и излезе зад съотборника си Фетел, а лидер стана Хамилтън без да влиза за смяна за гуми. Британецът направи това в 26-ата обиколка, но се забави и излезе зад Фетел и Льоклер, както и пред съотборника си Ботас.
В 30-ата обиколка Фетел изпревари рисково Пиер Гасли на втората позиция, а обиколка по-късно задмина и лидера Антонио Джовинаци, който беше с обърната стратегия и по-късно влизане в бокса, което му позволи няколко обиколки да бъде първи. Две обиколки по-късно той бе изпреварен и от Льоклер. В края нa 36-ата обиколка Ромен Грожан заби Джордж Ръсел в стената, а това доведе до излизане на кола на сигурността на пистата и състезанието бе подновено на пълни обороти пет обиколки по-късно с лидер Себастиан Фетел пред Шарл Льоклер, Макс Ферстапен и Люис Хамилтън. В 44-ата обиколка отново излезе кола на сигурността, заради катастрофата на Серхио Перес и спуканата му гума.
Четири обиколки след това надпреварата бе подновена, а в 50-ата обиколка се стигна до нова катастрофа, след която отпаднаха Кими Райконен и Дани Квият. Това извади на пистата кола на сигурността за трети път, но след нея до края на състезанието нямаше промени в подредбата на пилотите.