София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Септември надви Локомотив (Пловдив) с 3:1

Мартин Тошев с осми гол този сезон

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Септември се наложи с 3:1 срещу Локомотив (Пловдив) в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра пред oбидно малко зрители на Националния стадион "Васил Левски".
Срещата беше напълно равностойна, но избраниците на Николай Митов се възползваха от ситуациите си и стигнаха до първата си победа тази година в първенството. Точни бяха Мартин Тошев в 18-ата минута с осмия си гол за сезона, Крис Гади в 40-ата и резервата Антони Иванов в 82-ата.
В 90-ата минута Анте Аралица вкара почетно попадение за "смърфовете". За хърватския нападател това беше дебютен гол в Първа лига."Черно-белите" пък се чувстват ощетени от съдийството в мача, тъй като преди почивката на два пъти изразиха претенции за дузпи, но те не бяха уважени от рефера Ивайло Стоянов.
За водения от Бруно Акрапович Локомотив (Пловдив) това е първа загуба в първенството от края на ноември, когато "черно-белите" отстъпиха с 0:1 от ЦСКА у дома, след което тимът записа 5 пет равенства и 1 победа.
С актив от 27 точки Септември се изкачи на осмото място, само на една зад Локомотив (Пловдив), който е седми в класирането.