София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Септември (София) победи Локомотив (Пловдив) с 2:1

Столичани надвиха Локо (Пд) в мач от 32-ия кръг на Първа лига

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Локомотив (Пловдив) отстъпи у дома на Септември (София) с 1:2 в мач от 32-ия кръг на Първа лига и шести кръг от група "Б" на втората осмица в елита. Така столичани взеха реванш и частично си отмъстиха за отпадането от „смърфовете“ на полуфиналите в турнира за Купата на България след 0:4 на „Лаутоа“ и 0:0 в София.
Срещата на стадион "Локомотив" започна с минута мълчание в памет на легендата на българския футбол Динко Дерменджиев.
Още в 3-ата минйта вратарят на домакините Илко Пиргов опита да изчисти топката, която бе върната лошо от Стивън Езе, но тя рикошира от крака на Кристофър Мандиангу и се отби в напречната греда. Добрата игра на гостите през първата част бе възнаградена с попадение на Кристофър Мандиангу (37) след центриране на Суат Сахити.
Столичани започнаха по-добре и след почивката, но въпреки това „смърфовете“ изравниха чрез Бирсент Карагерен (55), отправил страхотен шут. Гостите стигнаха до победата с гол на резервата Илия Димитров (76), засякъл центриране на Дарко Глишик.
Пловдивчани останаха без победа в плейофната фаза – 3 равенства и 3 загуби, но са лидери в групата с 38 точки. Септември е трети с 33 точки и ще играе срещу Верея в полфинален бараж за оставане в елита.