София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Севиля надви Еспаньол с 1:0

Севиля излъга каталунци и поглежда към Шампионската лига

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Рекордьорът с 5 трофея на Лига Европа Севиля се отърси от шока след отпадането от турнира този сезон на 1/8-финалите тази седмица от чешкия Славия (Прага) и спечели с 1:0 при визитата си на Еспаньол в среща от 28-ия кръг на испанската Примера дивисион.
Уисам Бен Йедер донесе успеха за андалусци след гол от дузпа в 54-ата минута при дебюта на новия стар треньор Хоакин Капарос, който ще води тима до края на сезона.
След последния съдийски сигнал вратарят на гостите Сориано хвана едното си ухо с цел провокативен жест към публиката на домакините и се стигна до скандал на терена. Главният съдия пък показа червен картон на стража секунди след края на мача.
Победата беше изключително важна за Севиля, след като тимът вече е шести и се доближи на две точки от четвъртия Хетафе, който обаче е с мач по-малко. Еспаньол е 13-и с 34 точки и на 9 пред опасната зона.