София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шок за Левски! УЕФА изхвърли "сините" за една година от Европа, глоби ги със 100 хил. евро

Нови проблеми за Левски

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Шок за ръководството на Левски и всички фенове на клуба преди Коледа. Стана ясно, че 26-кратните шампиони на България са изключени от участие в европейските клубни турнири на УЕФА за един сезон, при класиране за тях през следващите две години. Освен това "сините" са глобени със сто хиляди евро, съобщиха от футболната централа на Европа.

"Левски няма да има право да участва в европейските клубни турнири на УЕФА през сезон 2019/2020 година или 2020/2021 г., ако се класира за тях. Освен ако клубът не е в състояние да докаже до 28 февруари 2019 година, че е платил сумите, определени като просрочени задължения към 30 септември 2018 година. Клубът също е глобен в размер на 100 хиляди евро", пишеше в сайта на УЕФА.  Минути по-късно новината беше свалена от английската версия на страницата на УЕФА, но остана на френската версия.

Големият проблем за Левски идва от това, че сумата която трябва да платят столичани на УЕФА е около два милиона лева. Става въпрос за приблизително милион и 100 хиляди евро. Интересното е, че собственикът на столичния гранд Спас Русев е наясно с това нещо от няколко седмици. Той дори прави всичко възможно, за да събере средствата, за да може Левски да не стане за пореден път за резил под негово ръководство, записвайки голямо унижение и и огромна черно петно в своята 104-годишна история.