София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Силесен подписа с Валенсия

30-годишният страж пожела да напусне "Камп Ноу", след като не успя да се пребори с конкуренцията на Марк-Андре тер Стеген

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Холандският национал Яспер Силесен финализира трансфера си от Барселона във Валенсия. 30-годишният страж пожела да напусне "Камп Ноу", след като не успя да се пребори с конкуренцията на Марк-Андре тер Стеген. От Валенсия обявиха привличането на новия си вратар с любопитно видео, в което неговото лице не се вижда, но не остава никакво съмнение, че човекът, който подписва договор и получава оранжеви чехли, е именно Силесен.
Холандецът записа едва 32 мача по време на престоя си в Барселона, като само 5 от тях бяха в Ла Лига. Той получаваше шансове основно в турнира за Купата на краля, но в същото време продължи да е първи избор за Роналд Куман в националния отбор.
Очаква се след раздялата със Силесен Барса да вземе за резерва на Тер Стеген бразилецът Нето, който пък досега бе титуляр на вратата на Валенсия. Това вероятно ще стане в началото на следващия месец, а преди това каталунският гранд трябва да продаде още няколко ненужни играчи.
Любопитното е, че последният мач на Силесен с екипа на Барса беше загубеният финал за Купата на краля срещу Валенсия. "Прилепите" спечелиха трофея след победа с 2:1.