София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Симеоне: Трябва да бъде силни и да не се притесняваме

Капитанът Габи също говори преди мача с Реал Мадрид

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира предстоящия сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Чоло заяви, че в началото ще бъде най-трудно на "дюшекчиите" и , че отбелязан гол може да бъде много полезен.

Атлетико излиза днес от 21.45 часа срещу местния враг Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу”

"Винаги чувствам напрежение преди мачове. Имам много отговорности, а те стават все повече и повече. Усеща се в мачове с всеки съперник, независимо на какво ниво играем. Реал ще играят толкова силно, колкото го правят всеки път у дома. Те могат да излязат и в различни схеми с футболисти като Иско, Хамес и Асенсио. Ще опитат да ни надиграят, ще опитат и да ни пресират активно, а ние трябва да бъдем силни и да не се притесняваме. Началото ще бъде най-трудно. Зидан свърши страхотна работа в Реал, успя да обедини футболистите и да ги направи щастливи. Важните мачове винаги са трудни, а утре няма да бъде по-различно” - каза старши треньорът на Атлетико.

"Не мисля за резултата, а за това как да се възползваме от предоставените ни шансове. Ще бъде полезно, ако вкараме гол. Надявам се да зарадваме феновете ни"- завърши  Симеоне.

Капитанът на отбора Габи смята, че който е подготвен по-добре тактически ще спечели мача.

"Всички мачове с Реал са различни от останалите. Ние натрупахме опит в този турнир и се надявам резултатите в следващите ни две срещи да бъдат по-добри от предишните. Те са страхотни във всеки един аспект от играта. Ние обаче сме завършен отбор също и ще опитаме да ги ударим. Който изпълни по-добре тактическия си замисъл, ще спечели" - каза полузащитникът.