София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сити разпиля Юнайтед на "Олд Трафорд"

„Гражданите“ спечелиха дербито на Манчестър в първи 1/2-финал от Купата на Лигата

4 годиниФутбол 9 Телевизия Евроком

Манчестър Юнайтед загуби от градския съперник Манчестър Сити с 1:3 на „Олд Трафорд“ първия мач от 1/2-финала им в Купата на Лигата. Успехът доближи „гражданите“ до финала, а за „червените дяволи“ остават надеждите, че нещата може да се обърнат на реванша.
Домакините бяха по-активни в началните минути, но не застрашиха сериозно вратата на Клаудио Браво и „гражданите“ след това взеха инициативата. Футболистите на Хосеп Гуардиола поведоха с красив гол на Бернардо Силва (17).
Гостите продължиха да доминират и алжирецът Рияд Марез (33) удвои преднината им, след като Бернардо Силва го изведе сам срещу вратаря Де Хеа. Шест минути след това при контраатака на гостите Кевин де Бройне шутира, Де Хеа успя да играе с топката, но тя рикошира в тялото на Андреас Перейра и влетя в мрежата за 0:3. Ситуация при организацията на атаката беше прегледана с ВАР за евентуално нарушение, но в крайна сметка голът бе признат. До края на полувремето Рахийм Стърлинг бе най-близо до четвърти гол за Сити, но не успя да уцели топката от изгодна позиция.
На почивката мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер извади Лингард от игра и на негово място заигра Матич, а футболистите на норвежеца заиграха по-добре, но продължаваха да не създават опасности за гол. В 69-ата минута Сити беше близо до ново попадение, но Де Хеа отрази удар на Марез с крак. При последвалата контраатака Грийнууд изведе Маркъс Рашфорд (70), който преодоля Браво за 1:3. Две минути след това Де Хеа се намеси решително за пореден път след нов опасен шут на Марез.
До края на мача „червените дяволи“ търсеха усилено ново попадение, което да им даде повече шансове преди реванша, но „гражданите“ удържаха комфортния си аванс и са с една крачка по-близо до финала.
Реваншът на „Етихад“ е на 29 януари. В другия 1/2-финал ще спорят Лестър и Астън Вила, като първата им среща е утре вечер от 22:00 часа българско време.