София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Славия оцеля срещу Локо (Пловдив) след гол в 95-ата минута

Янис Карабельов спаси "белите"

6 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 под снега на "Васил Левски" в мач от 22-ия кръг на Първа лига. "Белите" се спасиха драматично от загубата, след като резервата Янис Карабельов се разписа в 95-ата минута. Преди това Димо Бакалов беше дал преднина на "смърфовете" с гол още в началото на срещата.
Тимът на Бруно Акрапович почти цялото второ полувреме игра с човек по-малко след червен картон на Мухамед Муса, но въпреки това домакините бяха сериозно затруднени от "черно-белите".
Мачът започна отлично за гостите от Пловдив. В шестата минута Мухамед Муса изведе отлично Веселин Марчев по дясното крило, той подаде на Димо Бакалов на празна врата и сливналията опъна мрежата на Анониос Стергиакис - 0:1.
До почивката "смърфовете" пропуснаха да удвоят, след като удар на Умарбаев премина покрай гредата. Футболистите на Златомир Загорчич пък не направиха нищо запомнящо се през първото полувреме.
В началото на втората част Локомотив остана с човек по-малко. Мухамед Муса задържа Галин Иванов, който се измъкваше сам срещу вратаря Илко Пиргов. На защитника на гостите беше показан директен червен картон и до края Славия имаше числено предимство. Въпреки това "белите" трудно намираха пролуки в отбраната на "черно-белите". Гостите все пак се пропукаха в петата минута на добавеното време. Резервата Янис Карабельов вкара ценното попадение за домакините, разписвайки се с глава след центриране на Галин Иванов - 1:1.
След равенството "смърфовете" се изкачиха на седмото място с 27 точки, с една повече от Черно море (26) и на две пред "белите" от "Овча купел", които са девети.
За Славия в сряда предстои гостуване на Витоша (Бистрица) от междинния 23-и кръг - от 13:00 часа. В четвъртък от 17:30 часа на "Лаута" пък е пловдивското дерби Локомотив - Ботев.