София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Славия победи Ботев (Враца) с 1:0 

Цветелин Чунчуков герой за "белите", пращайки ги срещу Етър в битката за седмата позиция

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Славия победи трудно гостуващия Ботев (Враца) с 1:0 след продължения в реванш от полуфиналния плейоф за седмото място в Първа лига, което дава право на участие в бараж за Лига Европа. Първата среща бе завършила 0:0, а в редовното време на реванша съперниците също не си вкараха гол. Такъв падна в продълженията и негов автор бе Цветелин Чунчуков (99-дузпа), който класира „белите“ за следващия етап, в който ще срещнат Етър, елиминирал Локомотив (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи. Иначе това бе първа загуба за Ботев (Враца) след серия от 5 победи и 4 равенства в първенството.
Първата част бе динамична с атаки и към двете врати, но без резултат в търсенето на гола. Пропуски направиха Славчо Шоколаров и Георги Йомов от домакините и Емил Стоев от гостите, който не успя да преодолее вратаря Георги Петров.
В началото на второто полувреме Преслав Петров направи нова сериозна грешка в защитата на „белите“, но Симеон Мечев не съумя да я накаже и шутира в аут. В 75-ата минута чудесно центриране по земя отляво не бе засечено първо от Чунчуков, а след това и от Йомов. В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут, а в добавеното време Чунчуков пропусна да реализира за домакините.
Така се стигна до продължения, в които играчите на изгонения на трибуните заради протести Златомир Загорчич стигнаха до успеха. В 99-ата минута Чунчуков реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос, и класира Славия напред.