София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славия победи Монтана с 4:3

Иван Минчев с две точни изпълнения при успех с 4:3, младок с дебютно попадение

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Славия взе трите точки от Монтана в голово шоу от 28-ия кръг на Първа професионална лига . Двубоят в Ловеч беше от Група "А" на втората осмица на първенството, а с прибавените три точки "белите" събраха 34 и изместиха Верея (33 точки) от второто място. Лидер в тази група е Ботев (Пловдив), който има 38 точки. Аутсайдерът Монтана е със скромния актив от 12 точки.
Двубоят в Ловеч беше белязан от обрати, както и спасена дузпа от Георги Петков, като "белите" показаха, че повече искат победата и заслужено я постигнаха. В 10-ата минута Наско Милев откри за Славия след асистенция на Ивайло Димитров, а в 22-ата Атанас Илиев изравни - 1:1.
В 40-ата минута беше най-спорната ситуация в срещата. Сергей Георгиев падна в наказателното поле на столичани, след като Георги Петков скочи да го пресреща, но не стана ясно дали го фаулира. Зад топката застана Саер Сане, който пропусна от бялата точка. Опитният Петков се хвърли в десния си ъгъл и спаси. 
Втората част започна отлично за домакините, водени от Атанас Джамбазки, който преди дни смяташе да напуска Монтана. Петър Атанасов получи подаване от Сане в наказателното поле, шутира, но Андреа Христов протегна крак и отклони топката в собствената си врата - 2:1. 
В 57-ата Спас Георгиев направи пореден добър пробив, центрира към Атанас Илиев, който малко случайно върна към Сане, който с бомбен изстрел заби втория си гол в Първа лига - 3:1.
След това обаче "белите" се развихриха и стигнаха до впечатляващия обрат с 4:3. На два път Иван Минчев вкара от пряк свободни удари. Първо в 62-ата, след което демонстрира безупречен мерник и в 82-ата. Между двата му гола (в 65-ата минута) успя да се разпише и Калоян Кръстев, който се появи на смяна. За талантливия нападател това бе първи гол в родния елит.