София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Славия победи Септември с 2:1 

"Белите" надвиха Септември в столично дерби

5 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Славия победи Септември с 2:1 в столично дерби от 21 кръг, в който вратарят на „белите“ Георги Георгиев направи решителни спасявания в добавеното време. Така той изкупи вината си при първото попадение на символичните домакини.
Славия взе ранен аванс, след като в деветата минута Цветелин Чунчуков беше точен от дузпа. Съдията Георги Кабаков непоколебимо показа бялата точка, но решението му е доста дискусионно, тъй като Радослав Кирилов се беше освободил от топката, когато се блъсна в тялото на Георги Стоичков.
Пет минути по-късно Бенга с глава не успя да затрудни Георги Георгиев. В 31-ата минута вратарят на Септември Янко Господинов отрази силен диагонален удар на Ашковски. Малко след това стражът на Славия спаси удар на Димитър Костадинов от фаул.
В 57-ата минута символичните домакините изравниха резултата. Кристофър Мандианго се възползва от грешка на вратаря Георги Георгиев, който не се намеси добре при центриране на Русев. В следващата минута Радослав Кирилов не уцели вратата на Септември след центриране на Дарко Тасевски.
20 минути след началото на второто полувреме Славия възстанови аванса си. Цветелин Чунчуков проби по лявото крило и подаде в наказателното поле към Тасевски, който се освободи от Глишик и вкара първия си гол с екипа на „белите“. Тук останаха съмнения, че Чунчуков е бил в засада при извеждащия пас към себе си.
В добавеното време вратарят на Славия Георги Георгиев направи две решителни спасявания. Първо парира удар на Мандианго, но по-важна беше намесата му в третата минута на добавеното време. Тогава той с една ръка изби удар на Асен Чандъров.
Така Славия излезе на осмо място с 33 точки. Септември остана на 12-а позиция с 21 пункта. В последния кръг от редовния сезон „белите“ приемат Етър, а Септември гостува гостува на Лудогорец.