София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славиша Стоянович беснее, плаши с напускане

Няма драма аз и колегите ми да си тръгнем след полусезона, ако ние сме проблемът, казал треньорът пред отбора

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Сръбският наставник на Левски Славиша Стоянович избухна, като в продължение на час чете конско на играчите си, информираха колегите от "Спортал". Специалистът още е бесен от загубата с Черно море (0:1), която беше втора поредна на "Тича" в рамките на десет дни, след като тимът му изпусна победата за Купата на България в последните секунди и отпадна на дузпи.
Бившият селекционер на Словения не спестил нищо на играчите си, като за първи път бил толкова бесен от идването си на стадион "Георги Аспарухов". Хора от щаба на "сините" дори споделиха, че от години не помнят треньор на "Герена" да е изпадал в такова състояние, особено пък чужденец.
"Няма как да се получат нещата, ако играете без сърце и мъжество. Футбол не става да се играе само на "Герена". Трябва да играете и далеч оттук. Не може два мача да играете добре, а след това далеч от София да играете слабо. Няма как да проспивате едно полувреме, а след това да искаме да ставаме шампиони. Аз съм дошъл тук, за да стана шампион. Когато дойдох всеки ми казваше - няма как да си по-напред от трето място. Аз обаче искам и вярвам, че можем. Ама шампион се става, като играеш от първата до последната минута с раздаване и стопроцентова концентрация, ама не в два-три мача, а във всичките двубои. Тук често се сменят треньорите, но явно не само те са проблем. Няма драма аз и колегите ми да си тръгнем след полусезона, ако ние сме проблемът. Бъдете мъже, стиснете зъби и го покажете на терена във всеки един момент. Има ситуации, които вие сами на терена трябва да си спечелите мача, ама трябва да го искате, за да се случи", крещял Стоянович, цитиран от "Спортал". Специалистът не спестил нищо на нито един от играчите си, казвайки им истината едно към едно.
Утре "сините" имат контрола с Монтана на "Георги Аспарухов", която е със свободен вход за феновете, които пък последните три домакинства се изсипаха по 10 хиляди, за да подкрепят Стоянович и момчетата му.
Левски има четири поредни мача в София срещу Ботев (Враца), Дунав, Септември и Етър, в които ще се опита да скъси разликата от лидера Лудогорец, който има четири точки преднина пред 26-кратните шампиони на България. В тях сърбинът и играчите му отново ще разчитат на любовта и подкрепата на феновете, за да завършат годината възможно най-близо до върха или дори на първо място.