Гледай
на живо

Следващата страница в историята на Макларън е отворена: това е новият MCL33

Така шефовете в Макларън показват желание за връщане към корените на тима, откъдето да започнат новата ера с Рено

Следващата страница в историята на Макларън е отворена: това е новият MCL33

Макларън отвори нова страница в богатата си състезателна история с представянето на MCL33 - голямата надежда на всички в отбора и звездата Фернандо Алонсо за връщане в борбата за титлата. Новият слоган на Макларън тази година е "Бъди смел" (#BeBrave).
Историята с Хонда приключи с лош край и сега всички вярват, че всичко за Макларън ще върви само нагоре. Партньорството за доставка на двигатели и системи от задвижващата единица е първо в 52-годишната славна история на британците.
Разбира се, първото нещо, което се набива на очи, е новият основен цвят, който е покрил новата кола. Известен е като "папая оранжево" и в допълнение с акцент на синьо е препратка към първите години на отбора във Формула 1 преди половин век. Така шефовете в Макларън показват желание за връщане към корените на тима, откъдето да започнат новата ера с Рено.
Основната работа на инженерите и дизайнерите по MCL33 е била по интегрирането и оптимизирането на шасито към новия двигател на Рено. Промени са направени по аеродинамичния пакет и окачването, като много от останалите компоненти са еволюция на миналогодишния болид.
Днес ще бъдат направени първите 100 километра на писта, като част от позволените от правилника за заснемане на рекламни видео материали. Следващия понеделник стартират осемте официални тестови дни на испанската писта "Каталуния" край Барселона.
Голямата звезда на Макларън и тази година остана Фернандо Алонсо и така испанецът стартира четвъртия си пореден сезон в отбора. Двукратният световен шампион ще бъде подпомаган от белгийската надежда Стофъл Вандоорн, който показа много добри резултати миналата година и заслужи мястото си до Фернандо за втори пореден шампионат.