София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Спорен червен картон мотивира Рома за разгром

Вълците вкараха три от головете през второто полувреме, когато бяха с човек по-малко заради много спорен червен картон на Федерико Фасио в 32-ата минута

4 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Рома излезе на четвърто място в Серия "А" след впечатляваща победа с 4:0 като гост на Удинезе. "Вълците" вкараха три от головете през второто полувреме, когато бяха с човек по-малко заради много спорен червен картон на Федерико Фасио в 32-ата минута. Преди това Николо Даниоло бе открил резултата, а Крис Смолинг, Александър Коларов (от дузпа) и Джъстин Клуйверт направиха вечерта перфектна за тима на Пауло Фонсека. Това е втори пореден успех за Рома след тази срещу Милан в миналия кръг.
Удинезе се смъкна на 15-о място, а Игор Тудор едва ли ще се задържи дълго на поста си. "Зебрите" допуснаха цели 11 гола в рамките на 3 дни, след като бяха разгромени с 1:7 от Аталанта, а днес катасрофираха на своя "Дачия Арена" срещу съперник в намален състав.
Решени на всяка цена да измият срама от резултата в Бергамо, домакините стартираха офанзивно и имаха първата голова ситуация, но Крис Смолинг блокира удара на Кевин Лазаня. Не след дълго Удинезе поиска дузпа, но истината беше, че Кен Сема падна твърде лесно в наказателното поле.В 13-ата минута Рома поведе след кошмарна грешка в защитата на Удинезе. Самир се подхлъзна в опит да пресече пас на Александър Коларов и топката стигна до Дзаниоло, който хладнокръвно я прати в мрежата. Това беше втори гол за младока през сезона, след като преди няколко дни вкара и на Милан.Рома имаше няколко положения, от които да удвои аванса си. Най-чистото от тях пропиля Един Джеко. В 31-ата минута Федерико Фасио получи директен червен картон за нарушение срещу Стефано Окака Чука, но останаха съмнения дали изобщо има фаул на аржентинеца, или той е блокирал нападателя на домакините с рамо.  Футболистите на Рома дълго оспорваха решението на Масимилиано Ирати, а докато играта беше спряна, Коларов и Окака Чука едва не се сбиха.Гостите определено се почувствха ощетени, но това само ги мобилизира допълително и в началото на второто полувреме те сразиха объркания си съперник. В 51-ата минута Жордан Верету центрира от корнер, а Смолинг засече с глава на далечната греда. Три минути по-късно перфектна контра на "вълците" завърши с пас на Хавиер Пасторе и точен изстрел на Джъстин Клуйверт.Статистиката показа, че Удинезе е допуснал 10 гола в последните 150 минути, но това не беше всичко. На два пъти Джеко не успя да довърши "фруиланите", но те продължиха да се представят безобразно. В 65-ата минута Рома получи дузпа и Коларов не сгреши. "Джалоросите" пожалиха безпомощния противник до края. В следващия кръг на Рома предстои дерби с Наполи, а Удинезе ще се опита да спре пропадането при гостуването си на Дженоа.