София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Стоян Копривленски победи Мохамед Ярая с ТКО

Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. Мохамед е силен съперник, но реферът знае най-добре кога да прекрати мача

5 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Българската кикбокс звезда Стоян Копривленски се завърна с успех на ринга на най-престижната кикбокс верига в света Glory. 

Той постигна победа над изключително опасния и опитен съперник от Мароко Мохамед Ярая в среща от леката категория на събитието под №66 във френската столица Париж. Двубоят беше прекратен в края на третия рунд от рефера, след като бургазлията отвори дълбока аркада на своя съперник. 

Копривленски, който днес празнува своя 25-и рожден ден, водеше убедително по всички показатели преди прекратяването на мача и победата така или иначе щеше да отиде на сметката му.

Първият рунд започна с  мощен пуш кик на българина, а след това Копривленски нанесе и силно кроше на Мохамед Ярая. В края на рунда мароканецът получи три забележки за нарушаване на правилата, а във финалните секунди Копривленски успя да разкървави носа на съперника си. В крайна сметка реферите отсъдиха 3-2 за българина. 

Вторият рунд започна зле за мароканеца, който се озова на пода, за да прати на свой ред българина след това там.. Мароканецът пусна силно дясно кроше, но не разклати българина. В края на рунда Копривленски нанесе удар в тила на мароканеца, който не беше разрешен и получи забележка. 

В третия рунд Ярая атукаваше яростно левия крак на българина, но по-малко от минута преди края българинът му отвори дълбока аркада с ритник и мачът беше прекратен. Мароканецът реагира много емоционално и искаше да продължи, но трябваше да се примири. Така Стоян Копривленски записа 4-ата си победа в престижната верига по кикбокс и общо 11-а в кариерата.
Успехът на българина е абсолютно заслужен, тъй като статистиката показа, че е водил във всички показатели преди прекратяването на мача.

"Благодаря на всички, които дойдоха да ме подкрепят. Мохамед е силен съперник, но реферът знае най-добре кога да прекрати мача. Ако от "Глори" мислят, че заслужавам мач за титлата, нека ми дадат. Ако не - то поне следващ опонент", коментира Копривленски, който беше бурно освиркан от почитателите на Ярая