София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сълзи за Атлетик Билбао в гореща Севиля

Двата тима не действаха на високи обороти особено през първото полувреме, когато температурата от 25 градуса по Целзий не спомогна за желанието им за игра

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Атлетик Билбао имаше нужда от равенство, за да играе в Лига Европа, но загуби с 0:2 от Севиля на “Рамон Санчес Писхуан” в среща от последния кръг в испанския елит. Андалуският тим на Хоакин Капарос рано разбра, че не може да се надява на загуби и на Хетафе, и на Валенсия, което обезсмисли срещата за тях. Въпреки това южняците играха за честта си и спечелиха с попадения на Висам Бен Йедер (44) и Мунир Ел Хадади (90).
Двата тима не действаха на високи обороти особено през първото полувреме, когато температурата от 25 градуса по Целзий не спомогна за желанието им за игра. Малко преди да бяха изтекли 30 минути игра Серхио Ескудеро стреля с глава, пращайки топката на косъм от гредата. Полувремето щеше да се запомни само с това положение, ако не беше случайният гол на Бен Йедер, отбелязал в 44-ата минута с едно от редките си докосвания на топката. Хесус Навас центрира, Дани Гарсия насочи към собствената врата, стражът Яго Ерерин изби, а Бен Йедер беше на точното място за попадение.
В 64-ата минута гостите от Билбао получиха дузпа, която обаче беше отменена след намеса на ВАР. Раул Гарсия стреля и топката се спря в прибраната ръка на Меркадо. В 92-рата “лъвовете” бяха на сантиметри от толкова важния гол. Иниго Мартинес нацели греда. При ответната атака Мунир Ел Хадади вкара за крайното 2:0.