София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Съотборник защити Кристиано: Може да празнува, както си поиска

Тактически никога не бях играл по този начин. Постоянно преминавахме от трима отзад към четирима отзад

5 годиниФутбол 12 Телевизия Евроком

Халфът на Ювентус Емре Джан се върна назад към победата с 3:0 над Атлетико Мадрид в Шампионската лига, с която “бианконерите” продължиха към 1/4-финалите, въпреки загубата с 0:2 в първия мач.
“Тактически никога не бях играл по този начин. Постоянно преминавахме от трима отзад към четирима отзад. Беше хитър ход на Масимилиано Алегри, който действаше като шахматист. Планът му се оказа напълно успешен. За първи път в клубната история обърнахме дефицит от 0:2 в Шампионската лига. След края на мача имаше чиста емоция в съблекалнята. Такава, каквато рядко съм изпитвал преди това. Отстрани е трудно да се разбере колко голямо напрежение имаше върху нас след първия мач. Между двата двубоя из града витаеше напрежение. Малцина вярваха в нас, но искахме да отправим послание до света и всички да знаят, че все още сме тук.  
Кристиано Роналдо? Не искам да оценявам жеста му, но след този на Диего Симеоне в първия мач трябва да се изясни, че някой като Роналдо, имайки предвид представянето му в срещата, има правото да отговори и да празнува както си иска. Всички на стадиона разбраха към кого е насочено то. Чувствам се страхотно с него, бях радостен от хеттрика му, защото не беше лесно за него в първия двубой. Той трябваше да преглътне горчивината и искаше да отправи отговор. Начинът, по който го стори - с хеттрик, беше невероятен. Бих казал, че Роналдо е много тих тип, който е здраво стъпил на земята. Не се хвали със статута си на звезда и много ме впечатли. Той е първият, който ти казва “здравей” и “благодаря” за всичко. Държи се така не само със съотборниците си, но и с масажьори, треньори,… Хората биха се учудили, ако видят колко е нормален”, сподели Джан пред “Билд”.