София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Татко е Бронзовия бомбардировач

Той ще бъде Бронзовия бомбардировач, а когато се прибере вкъщи, ще прегърне Наея и другите си 4 деца, за които има друг "прякор" - татко!

4 годиниДруги 3 Телевизия Евроком

Той е един от най-добрите боксьори в тежка категория.
Името му всява страх, а до момента никой не е успявал да го победи при професионалистите. Дионтей Уайлдър живее в истинска спортна приказка, в която не липсват препятствия.
Американецът ще се изправи срещу Луис Ортис в мач-реванш за титлата на Световния боксов съвет (WBC).
Боксът не се появява случайно в живота на американеца, който вече има в актива си 41 победи и 1 равенство. Но преди да стигне до висините в този спорт, Дионтей Уайлдър трябваше да премине пред ада на родителството, през бронзовия рай и през победите. Загубите обаче остави на друг. Те не влизат в неговия дневен ред!
Дионтей е роден на 22 октомври в Таскалуса, Алабама, САЩ. Обожава американския футбол. В университета в родния му щат пък играе баскетбол и дори му предричат успешна кариера. Докато появата на един ангел не променя живота му.
През март 2005 г. се ражда първата му дъщеря - Наея. Тя обаче страда от сериозно заболяване на гръбначния стълб - спина бифида. Лекарите са песимисти, че тя някога ще проходи. 
Вместо да се отчае, Дионтей решава, че просто ще работи по-усърдно, за да предложи на своята дъщеричка най-добрите грижи. Само на 19 години бъдещият шампион работи на 3 места - в два ресторанта и като доставчик на бира. 
"Бях просто едно колежанче от баскетболния отбор и всъщност именно заради дъщеря ми влязох в бокса. Готов съм на всичко за детето си. Обещах на Наея да стана шампион и да мога да осигуря всичко, от което има нужда. Трябваше да съм сигурен, че мога да изпълня това обещание. Тя ме вдъхнови да си сменя професията", заяви Уайлдър пред "Сън".
2 години по-късно Дионтей приема с голяма гордост два чифта златни ръкавици. Той се превръща в шампион на един от най-силните турнири в САЩ. Това го прави част от националния тим на страната за олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Нещо повече - той се връща от там с медал. Бронзов! А ударите му се отличават с такава сила, че напомнят на... бомби.
Следващата крачка е логична. След 30 победи и 5 загуби при аматьорите, Уайлдър влиза при професионалистите.
Първият му мач е на 15 ноември 2008 г. срещу Ийтън Кокс, а резултатът е категоричен - нокаут във втория рунд за дебютанта. 
Не след дълго Уайлдър започва са се появява на ринга с маска. 
"Един ден преди години бях в Ню Орлиънс и видях маската. Тя ме повика, разбирате ли?! Погледнах я и сякаш ме повика. Предаде ми някаква луда енергия. Трябваше да я имам", разказва той.
Всъщност, след като Дионтей скрие лицето си, на негово място се появява той - Бронзовия бомбардировач.
"Когато сложа маската, блокирам всичко друго. Странно е. Тя е всичко за мен. Трансформира ме, прави ме най-добрия в категорията. Придава ми увереност. Хората ме гледат с нея и казват, че съм луд, но аз знам, че се страхуват", обяснява Уайлдър.
На 24 ноември Дионтей отново ще се качи на ринга. Този път за десетата защита на титлата, която е негово притежание от 2015 г. насам. Той ще бъде Бронзовия бомбардировач, а когато се прибере вкъщи, ще прегърне Наея и другите си 4 деца, за които има друг "прякор" - татко!