София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Торино изхвърли Милан от топ 4

Така Торино събра 56 точки, колкото имат Милан и Аталанта и е само на 2 от заветното четвърто място, което в момента се заема от Рома

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Торино нанесе звучен шамар по амбициите на Милан за място в топ 4 в Серия А след победа с 2:0 у дома в двубой от 34-ия кръг. Попаденията за "биковете" отбелязаха Андреа Белоти от дузпа в 58-ата и Алекс Беренгер в 69-ата минута. Гостите от Милано завършиха с човек по-малко, след като в края Алесио Романьоли беше изгонен от рефера Марко Гуида, който остави противоречиви впечатления с работата си. Така Торино събра 56 точки, колкото имат Милан и Аталанта и е само на 2 от заветното четвърто място, което в момента се заема от Рома. Успехът е първи за "биковете" над Милан у дома от 2001 година насам.
Двубоят започна с лек натиск на гостите, но постепенно играта се изравни и се пренесе в средата на терена. В 15-ата минута се стигна до разбъркване пред вратата на Милан, като първо "биковете" не се възползваха от статично положение. Последва грешка на вратаря на Милан Донарума, който вкара небрежно топката в игра и тя едва не попадна в Ринкон, но Пакета с цената на нарушение предотврати опасността. При последвалия фаул Ансалди отправи силен, но неточен удар.
Домакините станаха по-агресивни и принудиха Милан да се прибере в половината си. В 33-ата минута капитанът на Торино Андреа Белоти опита да изненада Донарума с удар със задна ножица, но изпълнението му не се получи. Пет минути по-късно Белоти завърши добра атака на Торино, но прати топката право в ръцете на Донарума. В 43-ата минута Милан стигна до най-добрата си възможност през първото полувреме, след като Чалханоолу беше изведен в наказателното поле и успя да стреля, но Сиригу беше на мястото си.
Втората част започна по-активна игра на "росонерите", които вдигнаха скоростта, но не успяха да поддържат темпото. В същото време реферът Марко Гуида подмина едно нарушение срещу Белоти в наказателното поле на Милан, за което домакините претендираха за дузпа. Това изнерви треньора Валтер Мадзари, който малко по-късно беше изгонен на трибуните. В 56-ата минута Гуида посочи бялата точка след нарушение на Кесие. Последва консултация с ВАР, която потвърди правилността на решението му, а с изпълнението се нагърби Андреа Белоти. Ударът му остави безпомощен Донарума и така резултатът беше открит. Гатузо предприе промени в състава си, като на терена се появи Пьонтек.Това даде временен ефект, като в следващите минути се стигна до две сериозни опасности пред вратата на домакините, а гредата спаси торинци от попадение след удар на Бакайоко. Грешка на Мусакио в 69-ата минута обаче позволи на "биковете" да удвоят аванса си. Той изчисти лошо топката от наказателното поле, тя попадна в краката на Беренгер, който със силен удар я прати във вратата на "росонерите".Милан тръгна смело напред и десетина минути преди края беше близо до попадение след удар с глава на Бакайоко, но Сиригу спаси с блестяща намеса. "Росонерите" отново сами си направиха съдбата тежка, след като капитанът Алесио Романьоли получи директен червен картон за нарушение в средата на терена, но реферът Гуида по-скоро беше подразнен от ироничните му ръкопляскания.До края нови попадения не паднаха и така Торино се намеси в битката за топ 4 и мечтата да играе в Шампионската лига. За Милан нещата останаха непроменени, но "росонерите" нямат право на повече грешки до края на шампионата в оставащите четири кръга.