София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тотнъм елиминира Манчестър Сити в спиращ дъха мач със 7 гола

Три попадения за 10 минути, едно с ръка и две решителни намеси на ВАР в срещата

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:3 у дома в зрелищен реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига, който ще остане в историята и след загуба с 0:1 в първата среща отпада от турнира заради голове на чужд терен, докато "шпорите" срещат Аякс в битката за финала. Мачът започна вихрено и Рахим Стърлинг откри резултата с попадение едва в 4-ата минута след асистенция на Де Бройне, с което заличи аванса на Тотнъм от първата среща (1:0). Голмайсторът на "шпорите" от мача в Лондон Хюн Мин Сон обаче попари "Етихад" с две попадения за три минути при бързи контраатаки в 7-ата (1:1) и 10-ата минута (1:2). Буквално в следващата ата Бернардо Силва изравни след асистенция на Агуеро и удар отблизо (2:2).
Головата фиеста не спря и в 21-ата минута Манчестър Сити се доближи на попадение от класирането в следващата фаза, като комбинация Де Бройне - Стърлинг отново се оказа резултатна (3:2). До края на полувремето и двата тима имаха възможности, макар и не толкова чисти, но не вкараха нов гол.Втората част започна с натиск на домакините от Манчестър и Де Бройне, Стърлинг и Бернардо Силва се озоваха на голова позиция, но не успяха да се разпишат. Минути по-късно Юго Лорис спаси Тотнъм с феноменална изява след шут на Де Бройне от границата на наказателното поле.
Тотнъм отвърна с удар на Йоренте, но Едерсон се справи. В следващата атака обаче Кевин де Бройне намери Серхио Агуеро и аржентинецът не сгреши, насочвайки топката покрай гредата за 4:2, при което Сити продължаваше на 1/2-финал.Четвърт час преди края драмата стана пълна, след като Фернандо Йоренте вкара за 4:3, но топката се отби в ръката му. След ВАР реферът Джунейт Чакър зачете попадението и Тотнъм отново излезе с едни гърди напред в битката за следващата фаза. "Гражданите" натиснаха сериозно в последните 15 минути, а Илкай Гюндоган направи фрапиращ пропуск след страхотен пас на резервата Сане.В последните минути Манчестър Сити вкара така мечтания гол, но радостта на "гражданите" продължи само няколко секунди и попадението беше отменено след ВАР, а Тотнъм продължи към финала.