София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Тотнъм победи Бърнли с 1:0 

Кристиан Ериксен герой за "шпорите" срещу Бърнли

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Тотнъм се спаси в края от издънка срещу гостуващия Бърнли и го победи с 1:0 в мача им от 17-ия кръг на английската Висша лига. Така лондончани остават единствени от всички в елита без реми от началото на сезона.
„Шпорите“ доминираха през целия мач на „Уембли“, но не показаха достатъчна ефективност в атака. Гостите контраатакуваха рядко и също не застрашиха сериозно вратата на Юго Лорис.
Все пак в добавеното време на срещата Кристиан Ериксен (90+1) материализира превъзходството на домакините и след асистенция на Хари Кейн донесе трите точки за водения от Маурисио Почетино тим.
След трудния си 17-и успех този сезон Тотнъм се утвърди на третата позиция с 39 точки и 5 повече от Челси, но с 3 по-малко от втория Ливърпул, който е с мач по-малко. Бърнли за писа 11-о поражение и е 17-и с 12 точки преди останалите срещи от кръга.