София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Треньорът на Аякс: Срещу Реал М ти трябва великолепен план

Тен Хаг е притеснен

5 годиниФутбол 5 Телевизия Евроком

В Аякс се подготвят за сериозен тест при домакинството си на Реал Мадрид в първа схватка от 1/8-финалите в Шампионската лига. Срещата е в сряда от 22:00 часа на “Йохан Кройф Арена”. 

“Срещу Реал Мадрид ти трябва великолепен план. Моята работа е да предложа решение за справяне с нашите проблеми, както и решение за справяне с този изключителен противник”, коментира наставникът Ерик тен Хаг.

“За нас това е голямо предизвикателство, защото се изправяме срещу шампиона от последните три сезона. Всеки футболист е длъжен да демонстрира най-доброто от себе си, защото Реал се намира в много силна форма. Отборът показа отличен футбол срещу Барселона и Атлетико Мадрид”, продължи треньорът на холандския гранд. 

“Съперникът има различни варианти на игра, знае как да напада и как да се защитава, когато се налага. Тимът разполага с куп младоци, които се учат покрай Лука Модрич, Тони Кроос и Карим Бензема. Аз обаче вярвам, че можем да покажем силата си”, убеден е Тен Хаг. 

Специалистът увери, че Френки де Йонг е възстановен от травмата си и ще може да вземе участие в срещата. Младокът вече има договор с Барселона, който ще влезе в сила от лятото: “Френки държи да завърши сезона добре. Срещу Мадрид той ще е мотивиран на 100%.”

 
Аякс обаче е колеблива форма, защото записа две загуби в последните си три мача. “Трябва да се справим с тази несигурност в играта ни, която се появява понякога. Футболът е нещо просто, но трябва да го играеш правилно”, завърши Ерик тен Хаг..