София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТУРНИН МЕЖДУ ФЕН КЛУБОВЕТЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИ

ФЕНОВЕТЕ ЩЕ ПОМАГАТ НА ДЕЦА С АУТИЗЪМ

8 годиниДруги 1 Телевизия Евроком



На 14-15 ноември 2015 г., в гр. София, на игрищата на спортен комплекс „РД Спорт“,  ще се проведе четвъртият традиционен турнир между фен клубовете на чуждестранни отбори в България. Турнирът ще е и първи такъв под егидата на „АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФЕН КЛУБОВЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ОТБОРИ“, представляваща сдружение с нестопанска цел, чието създаване цели да покаже, че футболът е нещо много повече от една игра, и че привърженици на кръвни врагове в спорта могат да бъдат приятели и да имат обща кауза.

Асоциацията е сдружение с нестопанска цел, обединяваща само други такива на фен клубове на чуждестранни отбори. Създаването на сдружението е с цел да се покаже, че футболът е нещо много повече от игра, че привърженици на кръвни врагове в спорта могат да бъдат приятели и най-вече, за да помага както материално, така и морално на благородни каузи.


Този път турнирът ще се проведе под надслов "Стъпка за невидимите деца на България" в подкрепа на сдружение с нестопанска цел "Аутизъм днес", което сдружение управлява Център за деца с аутизъм "Аутизъм днес". Както вече стана ясно от името помощта, която ще бъде оказана, е за деца, страдащи от аутизъм.