София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Удинезе обърна Дженоа

С трите точки се поздравиха "малките зебри" от Удине, които победиха "грифоните" с 3:1 на Стадио Комунале "Луиджи Ферарис"

4 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

 Дженоа и Удинезе изиграха много интересен мач помежду си в среща от 11-ия кръг на Серия "А". С трите точки се поздравиха "малките зебри" от Удине, които победиха "грифоните" с 3:1 на Стадио Комунале "Луиджи Ферарис". Нещо повече - "черно-белите" стигнаха до пълен обрат, след като получиха гол в 22-ата минута, дело на Горан Пандев. Родриго де Паул (32), Кен Сема (87) и Кевин Лазаня (90+5) изковаха ценния успех за своя тим, който вече заема 12-от място в Серия "А". Това бе и първи мач за Удинезе без уволнение преди няколко дни наставник Игор Тудор. Отборът на Тиаго Мота е 17-и с едва 8 точки.
В 22-ата минута Дженоа поведе в резултата с много хубав гол, изработен от Кристиан Куаме и Горан Пандев. Дуото в атаката на "грифоните" матира отбраната на Удинезе с две двойни подавания в наказателното поле, като македонският ветеран вкара топката във вратата на Хуан Мусо. Още преди края на полувремето гостите от Удине заличиха пасива си с прекрасен гол на Родриго де Паул. Аржентинецът получи подаване от Илия Несторовски на метри от границата на наказателното поле, след което отправи неспасяем шут право в горния десен ъгъл на вратата зад Андрей Раду.
Стражът се разтегна с добър плонж, но дори не успя да докосне топката с върха на пръстите си. През второто полувреме двамата наставници извършиха трите си смени, като в игра за Дженоа се появи грешникът в мача с Ювентус Антонио Санабрия, направил дузпа в добавеното време срещу Кристиано Роналдо. За "малките зебри" пък в игра влезе Кевин Лазаня. В 50-ата минута Де Паул можеше да реализира нов красив гол, но ударът му този път беше спасен от Раду.  В 71-ата Ласе Шоне се зае с изпълнението на фаул от далечна дистанция. Новото попълнение на Дженоа шутира, но покрай вратата. В 87-ата минута Удинезе шокира Дженоа с гол на Кен Сема.

Гостите разиграха с няколко подавания в средата на терена, след което изостриха атаката си с директно подаване в наказателното поле, където Стефано Окака овладя и подаде за Сема, а той със силен диагонален удар прати топката право във вратата. В петата минута на добавеното време Кевин Лазаня оформи крайното 3:1, след като се възползва от груба грешка на Антонио Барека в сърцето на защитата.