София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уест Бромич още мечтае за спасение след автогол на Тотнъм

Тотнъм остава четвърти със 71 точки

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Уест Бромич победи драматично гостуващия Тотнъм с 1:0 в среща от 37-ия кръг на английската Висша лига и запази мечтата си за спасение жива. За да остане тя такава и до последния мач на „дроздовете”, те трябва да се надяват Саутхемптън да не спечели при визитата си на Евертън.
„Шпорите” създадоха две чисти голови положения преди почивката, но вратарят Бен Фостър спаси удари на Уанияма и Хари Кейн. В 41-ата минута домакините можеха да поведат, след като Джеймс Родригес прехвърли Лорис, но Алдервейрелд изчисти пред голлинията.
В началото на второто полувреме Уест Бромич пропусна нова страхотна възможност след центриране на Филипс по земя отдясно. Санчес се подхлъзна и остави топката да стигне до Рондон, който обаче не успя да нанесе голов удар. В 62-ата минута Ериксен изпълни пряк свободен удар, но Фостър изби в корнер.
В 75-ата минута Хари Кейн за малко не си отбеляза автогол, опитвайки се да изчисти с крак топката пред собствената си врата, но Лорис спаси. В края гостите поискаха дузпа след падане на Дани Роуз, но не последва съдийски сигнал. В 92-ата минута след ъглов удар пред вратата на Лорис се стигна до разбъркване и автогол на Дани Роуз, донесъл победата за домакините.
Така Уест Бромич вече е на предпоследно място с 31 точки и една по-малко от Саутхемптън, който е с два мача по-малко, и на две зад Суонзи, който е с една среща по-малко. Тотнъм остава четвърти със 71 точки.