София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

В ПСЖ са готови да се разделят с петима

Затова във френската преса вече се спекулира с очакваните продажби през лятото

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Въпреки че все още е началото на март, в Пари Сен Жермен вече могат да започнат с планирането на следващия сезон. Тимът води в класирането на Лига 1 със 17 точки повече от втория Лил, като в сряда отпадна от Шампионската лига още в 1/8-финалната фаза на турнира.Затова във френската преса вече се спекулира с очакваните продажби през лятото. Според “Екип” трима са играчите, на които ще им се търси нов отбор - Хесе Родригес (в момента под наем в Бетис), Томас Мюние и Кристофър Нкунку. От клуба очакват в най-добрия случай да приберат 80 млн. евро от техни трансфери. “Льо Паризиен” добавя още две имена, които могат да напуснат “Парк де Пренс” след края на сезона - Единсон Кавани и Анхел Ди Мария. Те не са в трансферния списък, но отборът е готов да изслуша оферти за тях, въпреки че уругваецът е голмайстор номер 1 в клубната история, докато аржентинецът играе на високо ниво през този сезон. Очаква се спортният директор Антеро Енрике също да си тръгне.
Междувременно, бъдещето на Даниел Алвеш в тима също не е сигурно. Договорът му изтича след края на настоящата кампания, като в ПСЖ разчитат, че той ще бъде подновен. Според “Льо Паризиен” бразилецът обаче е отхвърлил последната оферта на клуба в очакване на интерес от Висшата лига и най-вече от Манчестър Сити.