София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Верея изпусна Славия

Нулево реми приспа зрителите в Стара Загора

6 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Верея и Славия завършиха при резултат 0:0 първия двубой от седми кръг на родното първенство. Срещата почти приспа зрителите на "Трейс Арена", които видяха едва няколко футболни момента и много скука. В края на двубоя домакините можеха да се поздравят с победата, но пропиляха два отлични шанса. Първото полувреме бе много скучно и не предложи абсолютно нищо интересно. За всичките 45 минути имаше само два точни удара - по един към всяка врата. 
Диара пробва рефлекса на Георги Петков, но опитният страж изби в корнер. Шоколаров пък уцели рамката на вратата на Верея от дистанция, но стражът на домакините също се намеси решително.
Играта продължи да бъде мудна и скучна и през вторите 45 минути. Загорчич опита да промени това с вкарването на Чунчуков, но таранът се запомни само с един удар с глава, който мина далеч от целта. Галин Иванов отправи най-добрия удар в мача, но Георги Георгиев се намеси и изби.
Огнянов опита да застраши вратата на Славия, но ударът му в 71-ата минута бе блокиран от бранител в бяло. При добавката на Вушурович топката не намери очертанията на вратата.
В последните минути на двубоя Верея имаше два отлични шанса за гол. Емин Ахмед бе изведен срещу Георги Петков, но той излезе и успя да отрази топката.
Антон Огнянов пък се освободи на отлична позиция за удар от точката на дузпата, но не успя да намери очертанията на вратата.Славия събра 9 точки и се намира на шестото място в класирането, докато Верея взема едва втора точка и е на дъното на Първа лига.