София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Верстапен продължи да бъде най-бърз преди квалификацията

Минимални разлики между водачите в челото

6 годиниМоторни 5 Телевизия Евроком

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен продължи да бъде най-бърз и в третата свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Канада в Монреал. Във врата му дишаха двете Ферарита на Себастиан Фетел и Кими Райконен, плътно следвани от другия Мерцедес на Люис Хамилтън. Четиримата пилоти в челото са плътно един до друг, разделени само в рамките на една десета от секундата.
Пети и шести се наредиха Даниел Рикардо и Валтери Ботас, които се оказаха малко по-бавни от съотборниците си. Първи в средата на колоната излезе Серхио Перес с Форс Индия пред Нико Хюлкенберг с Рено и Рромен Грожан с Хаас. Топ 10 затвори Стофъл Вандоорн, който се оказа учудващо по-бърз от Фернандо Алонсо (13-и).
Температурите в Монреал бяха над 30 градуса и без никакви изгледи за дъжд. През първия половин час на сесията Ферари и Мерцедес се редуваха да записват най-бързи времена. Райконен и Фетел заложиха на гумите хиперсофт, докато Хамилтън продължаваше да кара само с ултра смесите.
Шампионът и водач във временното класиране също "обу" хиперсофт, но това не му помогна да бъде по-бърз от пилотите на Скудерия. По това време Ред Бул все още бяха изоставащи, но Макс Верстапен изригна изведнъж и записа обиколка с 1:11.599, която остана непобедена до края. Съотборникът му Даниел Рикардо не успя да направи чиста бърза обиколка, защото опитът му беше прекъснат от застигане на бавно движещ се Уилямс.