София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Волфсбергер не се даде на Рома

И двата тима водят в групата с по четири точки

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Отборите на Волфсбергер и Рома направиха 1:1 в среща от група J на Лига Европа. Спинацола откри за гостите от Италия в 27-ата минута, а Линдъл изравни в 51-ата. И двата тима водят в групата с по четири точки.
Австрийците излязоха в схема 4-4-2 с Шон Вайсман и Андерсон Ниангбо в атака. Никола Калинич поведе нападението на римляните в схема 4-2-3-1.
В 22-ата минута Рицмайер насочи коварно с глава към далечния ъгъл. Вратарят на италианците Миранте се ориентира и изби. Пет минути по-късно “вълците” откриха по куриозен начин. Спинацола беше напокрит на втора греда след корнер, стреля с глава, топката се отклони от тялото на съперник, след което отново се удари в главата на Спинацола. Двама-трима се разминаха пред голлинията и тя тупна и попадна в мрежата - 0:1.
В 50-ата Дзаниоло шутира от 18 метра по земя и затрудни вратаря на съперника. Минута по-късно австрийският тим успя да изравни след зрелищно попадение. Гостите загубиха пред наказателното си поле и Линдъл шутира в далечния горен ъгъл от около 23 метра - 1:1.