София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вратар отказа Наполи във Флоренция

След това равенство Фиорентина остава на 9-ата позиция с 32 спечелени точки. Наполи пък е на 2-ото място с 52 точки и 8 по-малко от Ювентус

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком


Фиорентина и Наполи не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от 23-ия кръг в Серия "А". Срещата на "Артемио Франки" във Флоренция не предложи очакваното зрелище и приключи при резултат 0:0. Гостите могат повече да съжаляват, че не стигнаха до успеха, защото повече търсеха победата и направиха няколко страхотни пропуска. Основна вина за нулевото реми е на вратаря на домакините Албан Лафон, който отказа нападателите на неаполитанците с блестящите си спасявания. Този резултат обаче не зарадва никой от двата тима, като той бе особено лош за гостите, който вероятно ще изостанат още от лидера Ювентус, ако той спечели гостуването си на Сасуоло утре.Домакините излязоха с Луис Муриел като изнесен нападател, а той имаше подкрепа зад гърба си от Федерико Киеза и Жерсон.
Гостите пък заложиха на Дрис Мертенс и Лоренцо Инсиние в атака, а по крилата днес действаха Хосе Кайехон и Пьотър Зелински.
Неаполитанците продължиха да бъдат по-острият отбор и в 11-ата минута Гулам центрира прекрасно за Дрис Мертенс, който отблизо засече кълбото от движение, но право в тялото на Албан Лафон.
В 19-ата минута и Фиорентина най-накрая стигна до голова възможност. Киеза получи в наказателното поле между четирима бранители, въпреки това успя да се освободи и да стреля по посока на вратата, но неточно.
В 22-ата минута събитията отново се пренесоха пред другата врата с нов голям пропуск на Наполи. Дрис Мертенс напредна на скорост отляво и центрира успоредно на голлинията, топката стигна до Хосе Кайехон, който обаче от трудна позиция не успя да я насочи в очертанията на вратата.
Последваха две положения за домакините. Първо в 27-ата минута Верету стреля покрай вратата. Минута по-късно отново той отправи истинска бомба и Алекс Мерет трябваше да се намесва решително, след което и Брайън Дабо опита добавка, но стреля над вратата.
В 31-ата минута нов шанс се откри пред Киеза, който се обърна и стреля, но неточно.
В 36-ата минута обаче Наполи направи нов непростим пропуск. Гостите изпълниха заучено фаул, Зелински свали с глава към Мертенс, който отблизо стреля право в тялото на вратаря.
Първата част завърши с ново положение за неаполитанците. Инсиние шутира по посока на вратата и след рикошет кълбото мина опасно близо до гредата.
Инсиние имаше първата възможност и за втората част. Още в 47-ата минута той стреля от дистанция, но над вратата.
В 53-ата минута Лафон за пореден път "заключи" вратата си. Зелински получи пас по земя и отправи изстрел отблизо, но вратарят на Фиорентина с блестяща намеса изби.
Последва период на затишие преди в 72-ата минута една лошо изчистена топка да попадне във Фабиан Руис Пеня, който отправи мощен шут и топката "облиза" наречната греда.
В добавеното време и резервата Аркадиуш Милик се отчете с два големи пропуска. Първо той получи пас по земя и се хвърли на шпагат, за да може да достигне топката, но отблизо не успя да я насочи в очертанията на вратата. Малко след това полякът имаше още една възможност, като изпрати истински снаряд по посока на вратата от около 25 метра, но отново Лафон бе последна преграда пред гола.
След това равенство Фиорентина остава на 9-ата позиция с 32 спечелени точки. Наполи пък е на 2-ото място с 52 точки и 8 по-малко от Ювентус.