София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вршалко: Аз избрах Интер

Аз избрах да дойда в Интер. Вярвам, че можем да се борим за Скудетото

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Новото попълнение на Интер Шиме Вршалко бе представен като футболист на “нерадзурите” на официална пресконференция днес, на която отговори на доста въпроси на насъбралите се журналисти. Хърватският защитник направи много добро впечатление с изявите си на Световното първенство в Русия, където игра финал с националния си отбор срещу Франция. След Мондиала Интер започна преговори с Атлетико Мадрид, като успя да привлече бранителя под наем. 
“Аз избрах да дойда в Интер. Вярвам, че можем да се борим за Скудетото. Исках да играя в Интер. Винаги съм бил свързван с този клуб и ето, че най-накрая съм тук. Чувствам се като у дома. Имаме много добри футболисти, които имат много мачове зад гърба си. Притежаваме и много млади състезатели. Можем да постигнем нещо голямо”, започна Вршалко.
Хърватинът коментира и слуха, че може да се събере в Интер със своя съотборник от националния отбор Лука Модрич. “Модрич е мой голям приятел, но имам голямо уважение към него. Никога не съм го питал за такива неща. Беше страхотно да играем на финала на Световното първенство. Мисля, че това ще ми помогне да продължа да играя добре. Фактът, че тук са Перишич и Брозович, ще направи всичко по-лесно. Разговарях много пъти с тях, докато течаха преговорите за моето преминаване в Интер. Спалети? Каза ми това, което исках да чуя и от което имах нужда”, завърши защитникът.