София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Връчиха на Меси неговата шеста Златна обувка

“Благодаря на всички присъстващи, че сте тук, най-вече на семейството ми. Тук са и Луис Суарес и Жорди Алба - двама от големите виновници за това, че получавам тази награда

4 годиниФутбол 14 Телевизия Евроком

На специална церемония днес суперзвездата на Барселона Лионел Меси получи своята рекордна шеста Златна обувка, след като стана най-добрият голмайстор в европейските първенства за сезон 2018/19.
Аржентинецът си заслужи приза със своите 36 попадения в Ла Лига през миналата кампания. Предишните му пет такива награди са за сезоните 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17 и 2017/18. Интересното е, че церемонията съвпадна с навършването на 15 години от официалния дебют на Меси за Барселона. Златната обувка му беше връчена от неговите синове Тиаго и Матео.
“Благодаря на всички присъстващи, че сте тук, най-вече на семейството ми. Тук са и Луис Суарес и Жорди Алба - двама от големите виновници за това, че получавам тази награда. Без моите съотборници, не бих могъл да спечеля нито една. Това признание за цялата съблекалня. Разбира се, че Шампионската лига е нещо специално и всяка година искаме да я спечелим, но най-важно е първенството. То те прави добър в ШЛ и за Купата. Въпреки че говорим много за Шампионската лига, никога не забравяме Ла Лига и Купата. В Барселона винаги се целим във всичко”, заяви Меси при получаването на наградата.