София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Всичко е ясно! Вижте последните участници в Шампионската лига

Загубилите отиват в групите на Лига Европа

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ясни са последните три отбора, които ще попълнят жребия за груповата фаза на Шампионската лига в четвъртък.Аякс, Славия (Прага) и Клуб Брюж ще правят компания на най-добрите отбори в най-комерсиалния европейски клубен турнир, докато загубилите АПОЕЛ, Клуж и ЛАСК (Линц) ще се включат в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, където може да играе и българският шампион Лудогорец при победа, голово равенство или успех с дузпи като гост на словенския Марибор в четвъртък от 21:15 часа.
Аякс продължава към групите след инфарктен домакински успех с 2:0 над АПОЕЛ с голове на Алварес в 43-ата минута след удар с глава и Тадич в 80-ата минута. Между 50-ата и 53-та минута реферът отмени по гол за двата тима заради засада, а в 71-ата гостите скочиха на съдията заради претенции за неотсъдена дузпа. Десет минути преди края пък фен нахлу на терена и забави играта за няколко минути. Така след 0:0 в първата среща 1/2-финалистът от миналата година се добра до груповата фаза. За кипърския тим, воден от бившия мъж на любимата на Валери Божинов Биляна - Томас Дол, цял мач игра бившият нападател на Лудогорец Роман Безяк, който едва не получи червен картон (а само жълт) за грубо влизане в 73-ата минута.
Белгийският Брюж също е участник в групите след 2:1 с австрийския ЛАСК (Линц) у дома и 1:0 в първия мач. Ванакен откри за белгийците в 70-ата, а Клаус изравни за 1:1, но австрийците нямаха сили за повече след втория жълт картон на Трауне в 81-ата минута. Вместо това Брюж вкара втори гол, дело на Емануел Денис.
В турнира на богатите ще видим и Славия (Прага), след като чехите се наложиха с 1:0 и в реванша срещу румънския Клуж. Ян Борил вкара решителното попадение в 66-ата минута, а голът му се оказа единствен в срещата.