София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Зе Роберто прекрати футболната си кариера

43-годишният Зе Роберто започна като титляр и остана на терена през всичките 90 минути

6 годиниБразилейро 31 Телевизия Евроком

Бившият бразилски национал Зе Роберто се сбогува с футбола. В последния мач в професионалната кариера на халфа неговият Палмейрас победи с 2:0 Ботафого. 43-годишният Зе Роберто започна като титляр и остана на терена през всичките 90 минути. Резултата откри Дуду в 55-ата минута след центриране отдясно, а малко по-късно Кено удвои с фалцов удар от границата на наказателното поле. И двамата голмайстори посветиха попаденията си на Зе Роберто. След последния съдийски сигнал съотборниците на ветерана го понесоха на ръце под бурните аплодисменти на публиката.
Кариерата на Зе Роберто стартира в Португеза, а през 1997 година той е закупен от Реал Мадрид, но не успява да се наложи в испанския гранд и се връща в Бразилия, където облича екипа на Фламенго. Между 1998 и 2002 година техничният полузащитник е част от Байер (Леверкузен), като през 2002 година участва във финала на Шампионската лига срещу Реал, който “аспирините”, с Димитър Бербатов в състава си, губят с 1:2.
Следва трансфер в Байерн (Мюнхен) и 4 титли и 4 купи на Германия. Между двата му престоя при баварците бразилецът за кратко играе в Сантос, а през 2009 година подписва с Хамбургер ШФ. Кариерата на Зе Роберто в Германия приключва, когато е на 37 години. Следващите му отбори са Ал Гарафа и Гремио, а от 2015 година е в Палмейрас.Общо бразилецът има 19 трофея. За националния отбор на Бразилия е записал 84 мача и 6 гола.