София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аржентина надви Австралия с 2:1

"Гаучосите" надвиха "кенгурата" и ще играят с Нидерландия в следващата фаза

1 годинаФутбол 1 Симеон Кисьов

Аржентина надви Австралия с 2:1 на стадион "Ахмад бин Али" във втория 1/8-финален сблъсък от Световното първенство в Катар и ще срещне Нидерландия в следващата фаза, след като "лалетата" елиминираха САЩ с 3:1. В мач №1000 Лионел Меси (35) вкара исторически първи гол в елиминации на Мондиал.

Още в 3-ата минута Папу Гомес проби отляво и опита центриране в наказателното поле, а топката срещна ръката на Киану Бакус. "Албиселесте" поиска дузпа, а съдията Шимон Марчиняк остана безмълвен и ВАР също не се намеси. Повторенията не дадоха яснота дали футболистът на Австралия е в наказателното поле или не.

Аржентинците продължиха да доминират, но само владееха повече топката и не се виждаше как ще стигнат до гол. В 35-ата минута все пак това се случи, след като "гаучосите" разиграха пред наказателното поле на "кенгурата" при пряк свободен удар. Алексис Мак Алистър намери Николас Отаменди в наказателното поле, а той остави за Лионел Меси, който пое топката и с прецизен удар в далечния ъгъл вкара за 1:0. До края на полувремето нямаше други интересни ситуации.

Скоро след почивката Мак Алистър проби отдясно и подаде към Хулиан Алварес, който върна за Меси и той се подхлъзна, като не успя да отправи добър удар от границата на пеналта. Три минути след това удар на Меси не затрудни Матю Райън. Австралийският страж обаче сгреши фатално в 57-ата минута, когато Роулс му върна топката, а той я задържа прекалено дълго, не успя да излъже Родриго де Пол и Хулиан Алварес я отне, след което вкара на празна врата за 2:0.

Последваха спокойни минути, а в 77-ата австралийците стигнаха до гол, след като до момента не бяха застрашавали вратата на Емилиано Мартинес. Отаменди не изчисти добре центриране отляво и топката се озова в Крейг Гуудуин, който отправи силен удар от около 20 метра, след което тя рикошира в Енцо Фернандес и се озова във вратата за 2:1. Четири минути след това Азиз Бехич проби отляво, размина петима футболисти на Аржентина и опита удар, който беше блокиран и излезе в корнер. В 89-ата минута Лаутаро Мартинес пропиля изгодна възможност след извеждащо подаване на Лионел Меси в наказателното поле.