София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Астана се върна на върха в Казахстан

Мъри е разочарован

6 годиниФутбол 10 Телевизия Евроком

Воденият от българския треньор Станимир Стоилов отбор на Астана се върна на върха в казахстанската Премиер лига, след като победи с 1:0 като гост Шахтьор Караганди в двубой от 25-ия кръг.

Тимът на Мъри пристигна в отслабен състав, но въпреки това владееше инициативата и усилията се възнаградиха в 70-ата минута, когато беше отсъдена дузпа за нарушение срещу конгоанеца Жуниор Кабананга. Той се зае с изпълнението. Вратарят на Шахтьор Игар Шацки отрази топката, но тя попадна отново у Кабананга, който при добавката не сгреши. Така Астана събра 70 точки и има една повече от Кайрат Алма Ата, но също така и два мача по-малко.

Въпреки успеха Мъри остана недоволен от своите футболисти.

“Не показаха необходимия дух и желание, което се очаква от тях. Знаехме, че ще е труден мач. Разочарован съм, не отива такава игра на футболистите на Астана. Ако излезем така срещу Иртиш, нищо добро не ни чака”, коментира Стоилов.