София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Астън Мартин показа най-смелия нов автомобил - AMR23

Колата беше представена от двамата пилоти Фернандо Алонсо и Ланс Строл, като техническият директор на тима Дан Фалоус обясни, че 95% от автомобила са напълно нови

1 годинаМоторни 8 Симеон Кисьов

Новият автомобил на Астън Мартин за сезон 2023 във Формула 1 – AMR23, е автомобилът сред показаните досега, който най-много се отличава от колите, които гледахме през миналия сезон.

Колата беше представена от двамата пилоти Фернандо Алонсо и Ланс Строл, като техническият директор на тима Дан Фалоус обясни, че 95% от автомобила са напълно нови. Фалоус премина в Астън Мартин в средата на миналата година от Ред Бул и на практика влиянието му ще е много по-голямо върху развитието на автомобила в хода на сезона.

Представянето на AMR23 беше в новата база на тима до „Силвърстоун”, която ще влезе в действие в близките няколко месеца.

Според Фалоус, „две трети” от колата ще се променят в хода на сезона, като целта е Астън Мартин да се бори с отборите в челото на класирането.

„AMR23 представлява сериозно развитие на автомобила ни от втората половина на сезон 2022, който също беше подложен на сериозни промениобясни Фалоус. – Ние сме подобрили колата във всяка една важна зона. Смятам, че сме избрали решенията, които ще ни осигурят най-доброто представяне на пистата.”