София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Айнтрахт (Франкфурт) и Тотнъм завършиха при резултат 0:0

След седмица ще се срещнат отново в Лондон

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Айнтрахт (Франкфурт) и Тотнъм завършиха при резултат 0:0 сблъсъка си от група "D" на Шампионската лига и така пропуснаха възможността да догонят лидера Спортинг (Лисабон), който по-рано днес допусна първата си загуба, след като отстъпи на Олимпик Марсилия. И "орлите", и "шпорите" имаха шансове за гол, но не успяха да ги реализират. Гостите дори завършиха двубоя без точен удар. Така Тотнъм и Айнтрахт остават с по четири точки, като лондончани са на второ място само заради по-добрата си голова разлика.

Оливер Гласнер бе направил две промени в сравнение с мача с Унион. Кристиян Якич и Джибрил Соу започнаха на местата на Марио Гьотце, който получи травма в глезена, и Лука Пелегрини, който остана на пейката за началото.

Антонио Конте заложи на абсолютния същия състав, който през уикенда записа първа загуба през сезона в Премиър лийг, след като отстъпи на Арсенал в дербито на Северен Лондон.

Тотнъм имаше предимство през първата част, а и създаде няколко добри възможности, въпреки че не успя да нанесе нито един точен удар във врата на Трап. Обичайните заподозрени Кейн и Сон бяха най-близо до гола, но изстрелите им преминаха на сантиметри встрани. В края на полувремето Перишич същото можеше да открие, след като засече на далечната греда центриране на Емерсон, в но в последния момент бранител отклони топката в корнер.

Айнтрахт започна по-добре второто полувреме. В 50-ата минута Кнауф имаше огромна възможност да открие резултата, след като получи от Соу и се озова очи в очи с Лорис, но от десетина метра не успя да го преодолее, след като стражът на Тотнъм изби. Гостите отговориха с две опасни атаки, но първо удар на Кейн бе блокиран, а след това шут на Сон от 15-ина метра отново профуча встрани от целта.

В 60-ата минута неразбория в защитата на Тотнъм даде шанс на Линдстрьом, който обаче стреля над вратата - чудесна възможност за домакините.

До края двата отбора имаха още няколко половинчати възможности, но с напредването на времето видимо започнаха да действат с повече мисъл за това да не сгрешат. Така Айнтрахт и Тотнъм се задоволиха с по една точка от този сблъсък. След седмица ще се срещнат отново в Лондон.