София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона обяви извънреден трансфер

Сложиха много сериозна цена на Мартин Брайтуайт

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Барселона официално обяви извънредния трансфер на Мартин Брайтуайт от Леганес. На официалния си сайт каталунците потвърдиха това, което всички очакваха от няколко дни.

„Блаугранас“ плащат откупната клауза от 18 милиона евро, която беше залегнала в договора на 28-годишния датчанин с „краставичарите“.

Брайтуайт подписа договор за 4,5 години с Барса, а в контракта е включена откупна клауза от 300 милиона евро. По-късно днес нападателят ще бъде официално представен пред медиите, а в събота се очаква да дебютира срещу Ейбар.

Трансферът на датчанина се случва след затварянето на зимния прозорец заради правило, позволяващо на клуб от Примера дивисион да се подсили, ако има футболист, чието лечение на контузия, ще отнеме повече от 5 месеца - в случая Усман Дембеле. Сделката идва след провалени преговори с Родриго от Валенсия и разглеждането на още няколко варианта.

Брайтуайт е привлечен по изричното настояване на треньора Кике Сетиен в конкуренцията на Анхел от Хетафе, тъй като освен като централен нападател, може да действа и по крилото, с което ще може да замести едновременно и двамата контузени в атака Усман Дембеле и Луис Суарес.