София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Барселона представи Емерсон

Сега от “Камп Ноу” се възползваха от опцията да откупят изцяло правата на играча срещу 9 милиона евро, а той подписа с клуба до 2024 година

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Барселона официално представи новия си защитник Емерсон Роял. 22-годишният бразилец игра последните два сезона с екипа на Бетис, но правата му бяха поделени между севилци и каталунците. Сега от “Камп Ноу” се възползваха от опцията да откупят изцяло правата на играча срещу 9 милиона евро, а той подписа с клуба до 2024 година.

Днес Емерсон бе представен официално пред медиите и феновете на Барса от президента Жоан Лапорта. Футболистът, който е сравняван като качества с Дани Алвеш и Жулиано Белети, не скри радостта си от осъществяването на този трансфер.

“Много се радвам, че идвам в Барселона. Вече казах, че това е сбъдната мечта. Искам да направя едно обещание пред всички и то е, че ще дам всичко от себе си за клуба. Знам колко е трудно да се докажеш тук, но аз ще опитам да се възползвам от всички възможности, които се открият пред мен. Моята работна етика няма да ме подведе. Много неща може да се объркат, но аз знам, че ще се раздам на максимум”, заяви Емерсон при представянето си.

Той коментира и конкурентите си по десния фланг на отбраната - Сержи Роберто, Сержиньо Дест и Оскар Мингеса.

“Това са футболисти със страхотни качества. Но аз съм тук, за да си върша работата, както и те. Уважавам моите съотборници, но аз идвам в клуба, за да се боря за мястото си в отбора”, каза още бразилецът.

Накрая той бе попитан и за сравненията с Дани Алвеш.

“Той е мой идол. Това е играчът с най-много титли във футбола. Вече говорих с него и той ми каза, че за да успея тук, трябва да продължа да работа здраво, както го правя и досега”, завърши защитникът.