София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барселона се разправи с Виляреал

Каталунците изковаха успеха в края на мача

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Барселона победи Виляреал с 3:1 като гост в двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. Головете за успеха на каталунците реализираха Де Йонг, Депай и Коутиньо от дузпа, за домакините точен беше Чуквуезе. И четирите попадения паднаха през втората част на мача. След успеха Барса заема 7-ото място с актив от 23 точки. Виляреал е на 12-ото с 16.



Виляреал създаде сериозна опасност пред вратата на Барса още в 7-ата минута, когато Данджума шутира извън наказателното поле, но ударът му беше блокиран.

Барселона стигна до интересно положение пред вратата на "жълтата подводница" в 19-ата минута, след като Депай получи отличен пас, но топката профуча покрай гредата.

Беше време Виляреал да създаде поредното напрежение пред вратата на съперника и в 33-ата минута Пау Торес стреля с глава, но топката мина над напречната греда. До почивката не паднаха голове и победител евентуално трябваше да бъде излъчен през втората част.

Барселона стигна до попадение в 48-ата минута, когато Де Йонг матира вратаря на Виляреал.  Ситуацията беше преразгледана и ВАР, за да бъде потвърдено попадението.

Домакините тръгнаха да търсят изравняването и стигнаха до него, след като Чуквуезе се разписа в 76-ата минута. Малко преди попадението пропуск направи Тригерос.

Виляреал тръгна да търси и успеха, но в 88-ата минута Депай се възползва от грешка в отбраната на домакините и се разписа, за да подпечата успеха на каталунците.

Това не беше всичко, след като в добавеното време на срещата Барса получи и дузпа, която беше реализирана от Коутиньо. Така беше фиксиран и крайният резултат в мача .