София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Байерн премина с лекота през Арминия

Германският колос пропусна да разгроми съперника

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Байерн Мюнхен победи с минималното 1:0 гостите от Арминия Билефелд в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Лерой Сане реализира единственото попадение в 71-ата минута с хубав далечен изстрел, което донесе трите точки в актива на баварците. След този успех Байерн е начело в класирането с актив от 31 точки, а Арминия е на 17-ото място с едва 9.

Тимът на Арминия стартира доста добре и в 5-ата минута Клос пропусна да открие от няколко метра. Само две по-късно обаче Томас Мюлер засече центриране и насочи топката към долния ляв ъгъл на Ортега, но там футболист на гостите изчисти. 

Левандовски напомни, че е на терена с удар в 24-ата минута на мача, но след рикошет кълбото излезе в корнер. Последваха нови шансове пред полския национал и Дейвис, но до гол така и не се стигаше.

Само 40 секунди след подновяването на играта за втората част бяха необходими на баварците да създадат нова опасност, но ударът на Сане мина край гредата. Фланговият нападател направи нов голям пропуск в 58-ата минута, когато оставаше само да насочи топката в мрежата от 7-8 метра, но не уцели вратата.

Победният гол за Байерн дойде в 71-ата минута, когато Сане матира Ортега с шут с левия крак от около 20 метра - 1:0. До края на двубоя баварците пропуснаха да направят победата си по-изразителна, но в крайна сметка се задоволиха с крайното 1:0.