София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бешикташ победи Тотнъм в Истанбул и спечели групата

Бешикташ удари Тотнъм в директния мач за първото място с гол на Дженк Тосун 

9 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Турският гранд Бешикташ спечели дербито на върха в класирането на група "С" на Лига Европа, след като победи с минималното 1:0 английския  Тотнъм и по този начин спечели  и групата с 12 точки. Двубоят ще се запомни с двете спирания на тока на стадион "Ататюрк" в Истанбул. В самото начало на мача и в добавеното време на срещата светлините на стадиона изгасваха и това наложи спирането на мача за по 15 минути. 
Единственото попадение в срещата отбеляза Дженк Тосун в 59-ата минута. Тогава той получи пас в непосредствена близост до вратата на Тотнъм от Керим Фрай и буквално от метър не сгреши, за да даде аванс на своя тим в мача, а в крайна сметка и победата на "орлите" в този двубой.
Гостите от Тотнъм  имаха доста положения за гол, но Роберто Солдадо преди почивката и редица негови съотборници през втората част не успяха да отбележат във вратата на  Бешикташ.