София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бетис надви Елче с 3:0

„Лос вердибланкос“ стигнаха до успеха след два гола на Хуанми и един на Борха Иглесиас, като успехът на тима на Мануел Пелегрини бе улеснен от ранния червен картон на Джон Нванкво

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Бетис надви с 3:0 Елче в двубой от първия кръг в Ла Лига и по този начин се изкачи на първото място във временното класиране с еднакви точки и голова разлика с Атлетико Мадрид и Виляреал. „Лос вердибланкос“ стигнаха до успеха след два гола на Хуанми и един на Борха Иглесиас, като успехът на тима на Мануел Пелегрини бе улеснен от ранния червен картон на Джон Нванкво.

Домакините започнаха силно срещата, като още във втората минута Родри стреля от наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

В 16-ата минута Джон Нвакнкво извърши грубо нарушение срещу Айтор Руибал и бе изгонен с директен червен картон от съдията Гийермо Куадра.

След като гостите останаха с човек по-малко, „лос вердибланкос“ ги притиснаха и малко преди да изтече половин час хората по трибуните на „Бенито Виямарин“ празнуваха. Набил Фекир пусна пас на празна врата за Борха Иглесиас и нападателят безпроблемно я мушна в мрежата.

В 39-ата минута домакините удвоиха. Вилиам Карвальо комбинира с Хуанми, който стреля отблизо в долния ляв ъгъл и остави безпомощен вратаря на Елче Едгар Бадия. 

Три минути след това Фекир стреля прекрасно от пряк свободен удар, но Бадия се хвърли и спаси.

В добавеното време на първата част хората на Франсиско Родригес пропиляха страхотен шанс да намялат изоставането си. Рохер Марти нахлу в наказателното поле и засече центриране, но ударът бе блокиран от защитник.

В 53-ата минута Пере Мила стреля с глава след центриране в наказателното поле на домакини, но отново бранител на Бетис блокира пътя на топката към вратата на Руи Силва.

След час игра разликата в резултата стана три гола. След груба грешка на Бадия топката стигна до Хуанми, който с левия крак просто я насочи към мрежата.

До края на мача хората на Мануел Пелегрими можеха да вкарат и четвърти гол, но Бадия спаси удар на Алекс Морено в 75-ата минута. В добавеното време пък вратарят първо спаси удар от дъгата на наказателното поле на Карвальо, а след това не позволи на Хуанми да вкара третия си гол в мача.