София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Благой Иванов-Багата получава нов договор от UFC

Статистиката му на ММА ринга е 18 победи и 4 загуби

4 годиниДруги 8 Симеон Кисьов

Въпреки двете поредни загуби от най-авторитетната ММА верига - UFC, показаха, че държат на Благой Иванов-Багата.

Българският ас в смесените бойни изкуства получава нов договор от федерацията на Дейна Уайт. “24 часа” научи новината от Иванов.

“По принцип от предишния ми договор оставаше 1 мач. Той вече става част от новия контракт, който ще е за общо 4 битки”, обясни ситуацията Багата.

Тя показва, че в UFC твърдо смятат, че българинът е сред най-добрите бойци в тежката категория и не биха искали да се лишават от него.

“По този начин получавам шанс да се докажа в най-силната ММА верига. Трябва да се стремя да си оправя грешките и да не допускам случилото се в последните ми 2 срещи”, заяви 33-годишният Иванов

На 30 май той загуби мача си срещу бразилеца Аугусто Сакай в Лас Вегас. Това за втори път поред се случи след спорно съдийско решение и 1:2 гласа в негова вреда.

На 2 ноември миналата година българинът по същия начин падна и от Дерик Луис, а показателно бе, че американецът обяви, че е очаквал реферът да вдигне ръката на Багата.

“Яд ме е много за загубата от Сакай. Той беше абсолютно преодолим съперник. Предимно се пазеше и риташе. В третия рунд явно се хвана за преградата, за да не бъде свален на земята.

Съдията обаче само го предупреди устно, а не му отне точка, както е по правилник. И да ме е яд обаче, няма какво да се направи. Важното е как ще вървя занапред. В тези 4 мача трябва да се докажа”, каза Багата от Вегас.

Статистиката му на ММА ринга е 18 победи и 4 загуби.