София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Боб Аръм: Хърн е притеснен и поиска клауза за реванш с Пулев

Казах му онзи ден - стига си правил планове за мач на Ей Джей с Тайсън Фюри. Първо изчакай мача с Пулев, защото той ще бие Антъни

3 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Легендарният промоутър Боб Аръм отново се закани, че ще видим голяма изненада на боя за световната титла в тежката категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Американският импресарио помага за делата на българския боксьор, като неведнъж в последните месеци предупреждава, че очакванията за лесна победа на шампиона в мача на 12 декември са безкрайно грешни.

"Работя добре с всички в бокса, включително с Еди Хърн, който се грижи за нещата на Джошуа - каза в интервю за спортното шоу на Гари Нюбърн в Щатите Аръм. - Казах му онзи ден - стига си правил планове за мач на Ей Джей с Тайсън Фюри. Първо изчакай мача с Пулев, защото той ще бие Антъни!

Сега ще обясня защо мисля така. Джошуа бе нокаутиран от Анди Руис, който е един нелош, среден боксьор, има силен удар, но нищо повече. А щом Руис може...

В реванша Ей Джей обакаляше ринга, а Анди бе празнувал толкова много, че не можеше да го види.

Искам да кажа, че Антъни е уязвим. А Пулев е сериозен боксьор, здрав и корав. Не бих избързвал с уговорките на мач Джошуа - Фюри, това искам да кажа на Хърн. Когато Кубрат повали неговия човек, той ще ме разбере.

Само да вметна - Хърн настояваше за клауза за реванш с Пулев. Защо според вас? Той знае какво може да се случи.

Тайсън Фюри май ще си търси друг съперник, няма да е Джошуа... Пулев ще трябва да се бие пак с Антъни, за да опита британецът да си върне титлата, която ще е загубил през декември.“

В края на интервюто Аръм направи и интересно сравнение, като бе запитан кой е най-впечатляващият боксьор в тежка категория на нашето време.

"Работил съм с Али, както знаете - каза промоутърът. - Той беше... Не мисля, че е нужно дори да говорим за него. Днем имаме този огромен човек Фюри, който е и невероятен боксьор. Не е на нивото на Али, разбира се, но никой не е.

Ако ме питате кой е по-добър, ясно - Али. Но ако ме питате дали Фюри щеше да загуби от него на ринга, не съм съвсем сигурен."