София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Боян Йорданов аут от Мондиал 2018 поради травма в последния момент

Нов проблем и удар за Пламен Константинов

6 годиниВолейбол 11 Телевизия Евроком

Треньорът на националния ни отбор по волейбол Пламен Констанитинов е изправен пред ново предизвикателство. Той няма да може да разчита на диагонала Боян Йорданов, след като по-рано днес се разбра, че Йорданов е със сериозна контузия.

35-годишният левичар, който това лято се завърна в представителния ни тим, ще пропусне Мондиал 2018 заради травма на крака.

Самият Константинов разкри, че контузията изисква по-дълга почивка за волейболиста ни, който ще се наложи да не вземе участие на предстоящото Световно първенство. 

Така постът диагонал на разпределителя се оказа ахилесовата пета на националния отбор. След отпадането на Цветан Соколов и Боян Йорданов, на тази позиция ще се изявяват Николай Учиков, Мирослав Градинаров и Данаил Милушев. 

 Националите получиха два дни почивка след вчерашната контрола в столичната зала "Христо Ботев", а от понеделник продължават подготовката си, но вече във Варна.