София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борусия (Дортмунд) надви Фортуна (Дюселдорф) с 1:0

Вестфалци съкратиха аванса на Байерн до 4 точки

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Борусия (Дортмунд) спечели трудно с 1:0 при визитата си на Фортуна (Дюселдорф) в мач от 31-ия кръг на германската Бундеслига и съкрати аванса на шампиона и лидер Байерн до 4 точки преди домакинството на баварците срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

Вестфалци доминираха тотално в Дюселдорф и в последните секунди на срещата влезлият като резерва Ерлинг Холанд (90+5) донесе трите точки за тях. Детето-чудо от Норвегия се разписа след асистенция на Мануел Аканджи. Това е 11-и гол за 19-годишния нападател от 12 мача в немския елит. Преди това гредите на два пъти спасиха “жълто-черните”, а попадение на Рафаел Герейро в 65-ата минута не беше зачетено след намесата на ВАР.

След успеха си Дортмунд остава на втора позиция с 66 точки и 4 по-малко от Байерн. Вестфалци почти сигурно си гарантираха класиране за Шампионската лига и в същото време лишиха баварците от възможността още днес да триумфират с титлата. В същото време Фортуна вече е с равен брой точки с Вердер (Бремен) на дъното.